Hoe schrijf ik mij in? Krijg ik een startnummer van te voren (thuisgestuurd)? Hoe meld ik mij aan op de dag van het evenement? etc

De hele procedure van inschrijven tot aanmelden op de dag tot de uitslagen vind je op onze speciale RFR van AtotZ pagina

Wat kan ik doen als ik mijn deelname moet afzeggen?

Indien je verhinderd bent kunt je je startbewijs zelf te koop aanbieden via onze Ticket Marktplaats. Om in te loggen heb jij je factuurnummer (staat in de bevestiging) en email-adres (waar de bevestiging naartoe is gestuurd).

Houd er rekening mee dat in de week voor het evenement (m.n. de laatste dagen) de vraag naar startbewijzen en dus de verkoopkans het hoogst is.

Tot en met de woensdag voor het evenement kun je via onze speciale self-service pagina startbewijzen omzetten naar de nieuwe deelnemer. Vul het factuurnummer en het emailadres (waarmee is ingeschreven) van de verkoper in. Deze staan in de bevestigingsmail.

Als je na woensdag een startbewijs overdraagt of overneemt dan moet je er rekening mee houden dat wij de deelnemersgegevens niet meer aanpassen (ivm drukte werkzaam in de dagen voor het evenement).

Ik ben mijn startbewijs kwijt of heb deze niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Mogelijk is het startbewijs terechtgekomen in je spam-box. Als dit niet het geval is kun je zelf je startbewijs opvragen via onze “opvragen startbewijs“pagina.

Als mijn afstand vol is kan ik dan op een reservelijst geplaatst worden?

Wij hanteren geen reservelijst. Je kunt een startbewijs zoeken op onze Ticket Marktplaats pagina. Hier verwijzen wij ook verhinderde deelnemers naartoe.

Is er bij iedere startlocaties de mogelijkheid te douchen?

Dit is per evenement verschillend. op de deelnemerspagina kun je per evenement lezen hoe dit georganiseerd is. Een voorwaarde voor onze evenementen is om zo dicht mogelijk bij de natuur te kunnen starten waardoor er slechts een select aantal mogelijkheden zijn. De sanitairgebouwen van campings zijn veelal in het winterseizoen afgesloten.

Er zijn soms veel meer leuke mogelijkheden qua single tracks en locaties in een gebied. Waarom gebruiken jullie die niet?

Een vergunning krijgen is iets geheel anders dan een mooie route bedenken.

Vaak speelt ook het broedseizoen (medio maart tot medio juni of soms zelfs eind augustus) een grote rol voor de periode waarin een evenement georganiseerd wordt.

Beheerder en/of eigenaren beslissen uiteindelijk of wij er mogen lopen. Waar jij zelf loopt betekent niet dat dit dus voor een evenement wordt toegestaan.

Soms zijn er ook andere beperkingen zoals het niet mogen niet lopen op atb routes, ruiterroutes etc. Per gebied is dit weer verschillend.

Mag ik een hond meenemen? Organiseren jullie ook carnitrails?

We hebben al enige tijd geleden besloten geen honden toe te laten tot onze evenementen en ons ook niet op het gebied van het organiseren van carnitrails te begeven. Hiervoor moet je bij andere organisaties zijn.

Uit ons onderzoek blijkt dat niet alle deelnemers honden op het parcours op prijs stellen. En ook staan niet alle ontvangende partijen en/of terreinbeheerders open voor het meenemen van honden bij de georganiseerde evenementen.

 

Daarbij komt dat we onze evenementen “klein” (kleiner dan de echte grote) willen houden en daarom ons alleen richten op de trailrunner.

De afstand klopt naderhand niet altijd. Mijn GPS horloge geeft een kortere of langere afstand aan.

Onze route wordt uitgemeten in GARMIN Mapsource met officiële software en kaarten. Dit zijn dezelfde kaarten die in de gps gebruikt worden als wij de routes uitzetten. Daarin kunnen wij natuurlijk ook een fout maken of een wat grove route hanteren.

Het kan ook zijn dat jouw gps niet ieder bochtje meeneemt of niet alles registreert als er sprake is van een slecht GPS signaal door bewolking en/of begroeiing.

Waarom is er na afloop van het evenement geen medaille of andere soort herinnering?

Onze evenementen zijn klein en daardoor exclusief. Om de kosten zo laag mogelijk te houden werken wij niet met herinneringen.

Het aantal deelnemers die dit belangrijk vinden is heel klein. De meeste mensen leggen een medaille of herinnering (wat meestal goedkope spullen zijn) weg en is het in feite geldverspilling. Wij investeren liever in andere middelen die het evenement beter maken. De herinnering moet in je hoofd zitten, niet in wat je in je handen mee naar huis neemt.

Waarom is er geen prijsuitreiking?

De RUNFORESTRUN evenementen zijn gericht op het beleven van de natuur. Snelheid is voor het merendeel minder van belang.

Zijn de inschrijfkosten marktconform?

Je kunt inschrijfkosten voor evenementen niet met elkaar vergelijken omdat er veel verschillende aspecten zijn die de prijs voor deelname bepalen.

De RUNFORESTRUN evenementen zijn gelijk aan de inschrijfkosten van andere trailrun evenementen. Daarbij doneren wij (bijna) altijd een bedrag van €2,50 aan een SPORT4NATURE project. Deze donatie is al bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Een trailrun van RUNFORESTRUN is exclusief. Er doen in vergelijking tot de grotere loopevenementen slechts een klein aantal deelnemers mee. Desondanks zijn grotere loopevenementen vaak duurder dan een (RUNFORESTRUN) trailrun.

Uiteindelijk bepaal jij of de kosten van deelname de moeite waard zijn geweest.

Kan ik mijn startbewijs omzetten naar een andere afstand?

We hebben veel werk hebben aan deelnemers die wisselen (korter) van afstand. Als een korte afstand vol is melden sommige deelnemers zich aan voor een langere afstand en lopen op de dag zelf een kortere afstand. Dit gaat ten koste van onze doelstelling meer middellange en lange afstand lopers te krijgen bij de RFR trails.

Om deze reden hebben we besloten dat deelnemers t/m woensdag omzetten als er plek is in de desbetreffende startlijst. Anders niet en zul je bij het veranderen van je afstand naar een kortere afstand als DNF (Did Not Finish) vermeld worden in de uitslagen. Ook op de dag zelf zullen we deelnemers niet omzetten naar een kortere afstand. Vooraf van kort naar lang is wel mogelijk. Ook zetten wij afstanden van via de Ticket Marktplaats overgenomen startbewijzen om naar iedere afstand tenzij er teveel verzoeken zijn of hierdoor te weinig deelnemers op de lange afstand ontstaan. 

Mocht je om welke reden ook besluiten een kortere afstand te lopen dan is dat prima. Ons systeem ziet – in de meeste gevallen – op basis van je gelopen snelheid of je geswitcht bent. Je wordt dan automatisch geregistreerd als DNF (Did Not Finish).

Als je uitstapt of de route op een andere manier hebt ingekort moet je dit desondanks wel melden.

Ik ben verhinderd. Kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen?

Zoals in de inschrijfvoorwaarden vermeld staat en waarmee je met je inschrijving akkoord bent gegaan kun jij je inschrijfgeld niet terugkrijgen of inzetten voor een andere evenement van ons. Dit is over het algemeen een regel bij de trailevenementen, wij zijn hierin niet uniek. In de weg naar de voorbereiding van het evenement worden uitgaven gedaan op basis van deelname prognoses.  We hebben echter geïnvesteerd in onze eigen Ticket Martkplaats waarmee je je startbewijs kunt aanbieden, en vervolgens via de self-service kunt overzetten naar een nieuwe deelnemer.