Waarom hebben niet alle startlocaties gelegenheid tot douchen?

Een voorwaarde voor onze evenementen is om zo dicht mogelijk bij de natuur te kunnen starten waardoor er slechts een select aantal mogelijkheden zijn. De sanitairgebouwen van campings zijn veelal in het winterseizoen afgesloten.

Wat kan ik doen als ik mijn deelname moet afzeggen?

Mocht je zelf geen vervanger kunnen vinden en beschik je over een FACEBOOK account dan kun jij je startbewijs aanbieden via www.facebook.com/RFRstartbewijzen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere startbewijzen aanbod website. Houd er rekening mee dat m.n. in de week voor het evenement iemand hierover per Facebook contact met jou kan opnemen. Dan is de vraag naar startbewijzen namelijk het hoogst.

Als je startbewijs wordt overgenomen stuur dan de volgende gegevens toe: naam, geslacht, postcode  en woonplaats van deze persoon. De automatische incasso vindt plaats via het door jou opgegeven bankrekeningnummer. Je zult onderling de betaling moeten afhandelen.

Op maandag voor het evenement worden de startlijsten gepubliceerd, Waarom mag ik dan pas mijn voorkeur voor een startgroepindeling aangeven?

Deelnemers worden ingedeeld op basis van postcode. Hierdoor lopen de meeste deelnemers al in de juiste samenstelling. De samenloop verzoeken behandelen wij pas na het verschijnen van de concept startlijsten omdat de administratieve werkzaamheden anders te veel worden.

Er zijn soms veel meer leuke mogelijkheden qua single tracks en locaties in een gebied. Waarom gebruiken jullie die niet?

Een vergunning krijgen is iets geheel anders dan een mooie route bedenken.

Vaak speelt ook het broedseizoen (medio maart tot medio juni of soms zelfs eind augustus) een grote rol voor de periode waarin een evenement georganiseerd wordt.

Beheerder en/of eigenaren beslissen uiteindelijk of wij er mogen lopen. Waar jij zelf loopt betekent niet dat dit dus voor een evenement wordt toegestaan.

Soms zijn er ook andere beperkingen zoals het niet mogen niet lopen op atb routes, ruiterroutes etc. Per gebied is dit weer verschillend.

De afstand klopt naderhand niet altijd. Mijn GPS horloge geeft een kortere of langere afstand aan.

Onze route wordt uitgemeten in GARMIN Mapsource met officiële software en kaarten. Dit zijn dezelfde kaarten die in de gps gebruikt worden als wij de routes uitzetten. Daarin kunnen wij natuurlijk ook een fout maken of een wat grove route hanteren.

Het kan ook zijn dat jouw gps niet ieder bochtje meeneemt of niet alles registreert als er sprake is van een slecht GPS signaal door bewolking en/of begroeiing.

Waarom mag ik pas op maandag een samen-loop voorkeur opgeven?

Op zondag sluit de inschrijving, op maandag publiceren we de concept startlijsten. Als er meerdere startgroepen zijn delen we de deelnemers in op basis van postcode. Hierdoor loopt bijna iedereen al samen met degene die hij of zij wil. Als alle verzoeken voor de concept startlijst verschijnt al worden toegestuurd dan wordt het administratief onoverzichtelijk en meestal onnodig..

Waarom is er na afloop van het evenement geen medaille of andere soort herinnering?

Onze evenementen zijn klein en daardoor exclusief. Om de kosten zo laag mogelijk te houden werken wij niet met herinneringen.

Het aantal deelnemers die dit belangrijk vinden is heel klein. De meeste mensen leggen een medaille of herinnering (wat meestal goedkope spullen zijn) weg en is het in feite geldverspilling. Wij investeren liever in andere middelen die het evenement beter maken. De herinnering moet in je hoofd zitten, niet in wat je in je handen mee naar huis neemt.

Waarom is er geen prijsuitreiking?

De RUNFORESTRUN evenementen zijn gericht op het beleven van de natuur. Snelheid is voor het merendeel minder van belang.

Waarom zijn de inschrijfkosten hoog?

De RUNFORESTRUN evenementen zijn gelijk aan de inschrijfkosten van andere trailrun evenementen. Daarbij doneren wij (bijna) altijd een bedrag van €2,50 aan een SPORT4NATURE project. Deze donatie is al bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Een trailrun van RUNFORESTRUN is exclusief. Er doen in vergelijking tot de grotere loopevenementen slechts een klein aantal deelnemers mee. Desondanks zijn grotere loopevenementen vaak duurder dan een (RUNFORESTRUN) trailrun. Je kunt overigens niet evenementen met elkaar vergelijken. .