Welkom bij jouw volgende RUNFORESTRUN evenement

Op deze pagina voor deelnemers aan dit evenement vind je alle benodigde informatie. Mocht je vraag hier niet beantwoord worden kijk dan op onze FAQ pagina of laat het ons weten.

LET OP!

 • NIEUW in 2019: twee dagen voor het event heeft een terrein eigenaar verzocht een deel van de route in te korten om reden van kwetsbare paden. Hierdoor is de afstand 500 meter korter);
 • NIEUW in 2019: bij deze RFR starten de korte afstanden als eerste en de langste afstanden als laatste;
 • Je kunt bij de Vlindertuin gebruik maken van de toiletten. Svp bij de ingang zowel voor als na het lopen je schoenen uitdoen!;
 • Pas buiten de schaapskooi je startnummer verwijderen zodat we voorkomen dat er spelden in het hooi van de schapen komen te liggen.
18 KM (17,6)9 KM (9,3)29 KM (29,2)
Inschrijven t/mde zondag ervoorde zondag ervoorde zondag ervoor
Maximum aantalZie lijst deelnemersZie lijst deelnemersZie lijst deelnemers
Anmelden vanaf:9.30 uur9.30 uur9.30 uur
Aanmelden tot15 min voor start15 min voor start15 min voor start
Startblok*10.30 - 10.40 uur10.40 - 10.50 uur10.50 - 11.00 uur
TijdsregistratieJaJaJa
PrijsuitreikingGeenGeenGeen
Sluiting parcours15.00 uur

* Startblok: binnen dit tijdsblok mag je starten wanneer je wilt. LET OP: het kan zijn dat je samen oploopt met deelnemers van andere afstanden, bij spltsingen dus heel goed opletten! 

SPORT4NATURE

lg_sport4nature_v2_150pxVanuit iedere inschrijving voor een RUNFORESTRUN evenement wordt een vast bedrag van €2,50 per deelnemer gedoneerd aan een concreet natuurdoel in het gebied waarin het evenement wordt georganiseerd.

 

Het SPORT4NATURE doel voor dit evenement is een bijdrage voor de Stichting Holtinger Schaapskude en voor Natuurmonuemenen voor het herstellen van heischraal grasland op voormalig Defensieterrein langs de Weg achter de Es.

Op diverse plaatsen gaat Natuurmonumenten aan de slag met herstel van de heide. Een heel bijzonder gebiedje wordt weer heischraal grasland. Dit is een heel schraal (voedselarm) en zeldzaam type grasland met bijzondere grassoorten, maar ook kenmerken van heide. Hiervoor is jaarlijks maaien en afvoeren noodzakelijk. Het terrein heeft de potentie om in de toekomst een goede leefomgeving te bieden voor bijzondere plantensoorten, zoals Wolverlei (Arnica) en orchideeën.

Start & finish locatie

Schaapskooi Holtingerveld. Stichting de Holtinger Schaapskudde is een bijzondere start & finishlocatie. Je start letterlijk vanuit de schaapskooi.

Meer informatie: deholtingerschaapskudde.nl

Adres & Parkeren

Schaapskooi Holtingerveld
van Helomaweg 16
7971 PX  Havelte

Niet alles navigatiesystemen kunnen dit adres vinden. Helomaweg 14 invoeren en (vanuit zuiden) 50-100 meter verder rijden en rechts de parkeerplaats oprijden.

Parkeren

Je kunt parkeren op de parkeerplaats van de Toegangspoort van Drenthe op 300 meter lopen van de Schaapskooi. Verkeersregelaars zullen hierbij assisteren.

Aanmelden

Bij je aanmelding heb je een bevestiging met barcode ontvangen (van okt t/m krijg je deze in de week voorafgaande nogmaals door ons toegezonden). Neem deze bevestiging mee in je telefoon of als print.

Er worden vooraf geen startnummers en/of startgroepen toegewezen.

Op de aanmeldlocatie mag jij jouw barcode scannen. Je naam komen in beeld. Je pakt het eerstvolgende startnummer en scant deze ook. Jij bent nu aan dit startnummer gekoppeld. Aanmelden bij het de Schaapskooi.

Het startnummer wordt bij vertrek in het startblok waarin jij mag starten gescand. Bij terugkeer word je ook gescand. Dit bepaalt de nettotijd.

Als je bij de finish meldt dat je een andere afstand hebt gelopen of bent gestopt dan word je nogmaals gescand om dit door ons vast te laten leggen.

Het startnummer mag je houden. Veilgheidsspelden mag je inleveren.

Omkleden & Sanitair

Omkleden: omkleden kan in de lammerenkooi van de schaapskooi. Laat geen waardevolle spullen achter.

Sanitair: er zijn 2 toiletten in de schaapskooi. Op vertoon van je startnummer kun je gebruik maken van de toiletten in het naastgelegen Vlinderparadijs (vieze schoenen uitrekken bij de deur). Er zijn geen douches.

Plattegrond

GPX tracks

Route kaart

Routebewijzering

De route wordt aangegeven met oranje linten en gele bordjes met zwarte pijlen.
Meer informatie over de routebewijzering.

Met dank aan…

…diverse particulieren en natuurbeheerders.

Logo-Defensie_zw-w

Verzorging

Bij de verzorgingsposten staan speciale drinkbeker prullenbakken, bakken voor groen afval en afvalzakken voor restafval. Wij gebruiken kartonnen bekers.

In de Schaapskooi wordt koffie, thee, chocolademelk en soep verkocht. Je mag deze contant betalen, je kunt niet pinnen.

29KM18KM10KM
VZ 1na 4,7 kmna 4,7 kmna 4,7 km
VZ 2na 11,6 kmna 11,6 km
VZ 3na 20,4 km

Veiligheid

Verkeersregelaars
Gecertificeerde verkeersregelaars worden ingezet op twee oversteeklocaties.

EHBO
Gediplomeerde EHBO’ers zijn aanwezig op het start & finish terrein en op het parcours. Bij ongevallen z.s.m. de organisatie (06 4211 4999) bellen, waarschuwen bij een volgende post of één van de mountainbike teams aanspreken.

Locatie aangeven
Sla vooraf de A3 routekaart op in telefoon. De kaart is opgedeeld in kwadranten waarmee je je positie goed kunt doorgeven.

Reglementen

Met je inschrijving verklaar je dat je akkoord gaat met onderstaande reglementen:

REGLEMENT ALLE ONDERDELEN

 1. Volg aanwijzingen op van de organisatie;
 2. Begeleiding op het parcours is niet toegestaan;
 3. Neem alle afval mee;
 4. Blijf op de paden;
 5. Alleen onze mountainbikes mogen op het parcours (uitzondering: mountainbike parcours);
 6. Lopers met honden, buggy’s etc. worden niet toegestaan;
 7. Het opzettelijk hinderen van deelnemers is niet toegestaan;
 8. Je moet een andere loper assisteren in geval van nood;
 9. Jij bent verantwoordelijk voor een afdoende medische verzekering;
 10. Laat iemand die snel wil passeren.