Welkom bij jouw volgende RUNFORESTRUN evenement

Op deze pagina voor deelnemers aan dit evenement vind je alle benodigde informatie. Mocht je vraag hier niet beantwoord worden kijk dan op onze FAQ pagina of laat het ons weten.

HARZ3D

Vanuit onze liefde voor de trailrunsport en het prachtige Harz gebied hebben we een sportief weekend voor gelijkgestemde trailrunliefhebbers van alle niveaus opgezet. We richten ons net als bij de RFR events op een gezellige en toegankelijke sfeer waarin iedereen zich snel thuis zal voelen.

Opzet
Wij zorgen voor een eenvoudige en gemoedelijke overnachtingslocatie op een centrale locatie. Dit is het vertrekpunt voor een scala aan trails waaruit je kunt kiezen. Je stelt iedere dag je eigen trail samen, wij bieden gpx bestanden met route informatie.

Voor belangstellenden is er dagelijks een trailclinic op een andere locatie. Aansluitend ga je (met of zonder begeleiding op stap). Op deze manier kunnen we je de mooiste plekjes van de Harz bieden op een niveau dat bij jou past.

Je mag solo lopen maar ook met andere deelnemers op pad gaan. Vooraf geef je aan ons door welke route je gaat lopen. Na iedere dag keer je terug om vervolgens voor of na het eten te genieten van een massage (optioneel). Iedere ochtend wordt een trailclinic aangeboden door Albert Pieter Venema, ervaren trailrunner en trainer.

Verwachtingen verblijf
De kwaliteit van het onderkomen past bij de prijs van het drie-daagse arrangement: het pension is een pension met historie dat 20 jaar heeft stilgestaan. In de afgelopen jaren zijn Nederlandse eigenaren aan de slag gegaan om het pension weer in zijn eerdere staat te herstellen. Het is alsof je de tijd heeft stilgestaan en je weer in de DDR tijd van voor 1989 waant.

Je overnacht op kamers van 2 tot 6 personen (meer dan 2 personen met stapelbedden). De douches zijn klein maar heerlijk warm en altijd voorzien van warm water. De matrassen zijn van prima kwaliteit. Natte schoenen en kleding mag in de speciaal aangewezen droog-gang worden achtergelaten zodat je dit niet op je kamer hoeft te laten. Het pension is schoon en de beheerders spreken Nederlands, zijn gastvrij en zeer flexibel.

Periode
April is de ideale maand om in dit gebied te zijn. De looptemperaturen zijn perfect en de natuur ontwaakt uit de winterslaap. Er is kans op een warme dag maar je kunt ook nog sneeuw tegenkomen. Voor de trailrunner die in de zomer een ultratrail loopt is dit een perfecte trainingslocatie om te meten hoe je ervoor staat en je voor te bereiden op je volgende ultratrail evenement.

Vrijheid
Het is een sportief weekend maar je bent tot niets verplicht. Je kunt er ook voor kiezen een dag niets of iets anders te doen zoals kanoën, mountainbiken, over Europa’s langste voetganger hangbrug te lopen, een megazipline beleven  of een dagje naar een thermébad te gaan etc. Vraag het pension ook naar mogelijkheden.

Algemeen
Inschrijven t/m1 maand voorafgaande (hierna geen garantie van een kamer)
Maximum aantal deelnemers50
Minimum aantal deelnemers30
Deelname kostenBeschikbaarTarief
Overnachting op 6 persoonskamer (3x stapelbed)12 pers€240
Overnachting op 4 persoonskamer (2x stapelbed)8 pers€255
Overnachting op 3 persoonskamer (1x stapelbed/1x 2 pers. bed)15 pers€270
Overnachting op 2 persoonskamer (1x 2-persoonsbed)10 pers2x €280
Overnachting op 2 persoonskamer (2x 1-persoonsbed)6 pers2x €280
Afmelden
Afmelden voor 07.01100% restitutie - €25 administratiekosten
Afmelden voor 11.0250% restitutie
Afmelden voor 08.0325% restitutie
Afmelden v.a. 08.030% restitutie

Verzekering

Deelnemers moeten zelf zorgen voor een:

 • Annuleringsverzekering (eigen keuze);
 • Reisverzekering (LET OP: denk om dekking beoefenen trailrunsport);
 • Ziektekostenverzekering.

Annulering door organisatie:

 • Als het minimum aantal deelnemers voor het evenement voor 1 maart niet bereikt is zal het evenement geannuleerd worden en wordt het inschrijfgeld volledig teruggestort.
Donderdag
15.00 Inchecken pension
17.00 - 21.00 Keuken geopend (maaltijd is optioneel)
21.00 Opening RUNFORESTRUN Harz
21.15 - 21.30Samenstellen en intekenen trailkeuze volgende dag
Vrijdag
08.00 - 09.30 Ontbijt
08.30 - 09.00 Organisatie beschikbaar voor advies trails
08.30 - 09.00 Intekenen plan van de dag (per deelnemer)
10.00 - 17.30 Trailen locatie #1 (korte afstand inclusief clinic)
18.00 - 20.00 Warme maaltijd
20:00Dagbriefing
20:15 - 20:30Samenstellen en intekenen trailkeuze volgende dag
21:00 - 22:-30 Trailpubquiz
Zaterdag
08.00 - 09.30 Ontbijt
08.30 - 09.00 Organisatie beschikbaar voor advies trails
08.30 - 09.00 Intekenen plan van de dag (per deelnemer)
10.00 - 17.30 Trailen locatie #2 (korte afstand inclusief clinic)
18.00 - 20.00 Warme maaltijd
20:00Dagbriefing
20:15 - 20:30Samenstellen en intekenen trailkeuze volgende dag
21:00 - 23.00 Filmvertoning: When Heroes Become Legends
Zondag
08.00 - 09.30 Ontbijt
08.30 - 09.00 Organisatie beschikbaar voor advies trails
08.30 - 09.00 Intekenen plan van de dag (per deelnemer)
10.00 - 15.00 Trailen locatie #3 (korte afstand inclusief clinic)
16.00 - 17.00 Warme maaltijd
17.00 Afsluiting

TRAIL TRAINING

Albert Pieter Venema is een ervaren trailrunner en trainer.  Je kunt ter voorbereiding op dit weekend of ieder ander willekeurig doel gecoacht worden door Albert Pieter. In dit online-coaching traject wordt maatwerk geleverd zodat jij efficiënt toe kunt trainen naar je doelstelling. Naast een online trainingsprogramma krijgt je persoonlijke begeleiding en feedback op je training van Albert Pieter.

Bij je aanmelding voor de RUNFORESTRUN Harz kun je optioneel een trainingspakket van vijf trainingen bestellen (totaal €22,50). informatie over de trainingen en de datums vind je op de Dudeljo website.

CLINICS

Dagelijks wordt start Albert Pieter Venema met een trail&clinic programma. Albert Pieter begeleidt je op de kortste route van die dag en stopt onderweg voor stukjes theorie en praktijk.

LOKALE TRAIL GUIDE

Goran Wendler is woonachtig in de Harz en neemt al sinds onze eerste editie in 2009 deel aan onze the hARz Adventure Race en staat iedere editie op het podium. Hij is een uitstekende oriëntatieloper. Goran is bekend met het terrein, met name in de Oost Harz waar hij regelmatig oriëntatieloop evenementen organiseert.

Klaus Raymund woont ook in de Harz en is een ervaren deelnemer aan onze adventure race. Ook hij heeft vaak op het podium gestaan bij de lange afstand van onze the hARz Adventure Race. Net als Goran een toffe (tolle) man die goed bekend is met het terrein.

Trailbase

De locatie ligt op nog geen 3,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens (Oldenzaal).

Het pension is een eenvoudige en enigszins gedateerde locatie, passend bij de prijs van het arrangement.

Adres:
Erlebnis-Ferienheim-Sorgenfrei
Zur Bodenmühle 13
38875  Sorge (niet verwarren met Zorge, dit ligt 16 km zuidelijker)
Duitsland
0049 39457 987570

Dit trailarrangement is inclusief maaltijden (aankomstmaaltijd en lunch is optioneel), overnachting, trailclinics en voorgestelde trailroutes met gpx tracks.

Erlebnis Ferienheim Sorgenfrei in Sorge verzorgt gedurende het HARZ3D weekend het ontbijt en de warme maaltijden in onze gezamenlijke ruimte.

De inrichting is eenvoudig. Het meubilair stamt nog uit de DDR tijd wat het pension een bijzondere uitstraling geeft.

De kamers beschikken over tweepersoons- en stapelbedden. Je kunt (zolang beschikbaar) kiezen voor een 2-persoonskamer met een tweepersoonsbed. De overige kamers zijn voorzien van stapelbedden of een combinatie van stapelbedden en een tweepersoonsbed. De matrassen zijn in goede staat.  Tot op zeker hoogte kun je aangeven met wie je op de kamer wilt. Wij zullen hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Sleutel:
Er is 1 sleutel per kamer – Het is daarom verstandig om als er meerdere personen op één kamer slapen de sleutel af te geven bij de receptie, zodat er altijd één van de kamergenoten op de kamer kan.

Je aanmelding is inclusief een all-in arrangement van drie dagen. Inbegrepen bij de overnachting is het ontbijt en diner. Optioneel kun je op de dag van aankomst een maaltijd bestellen. Tevens kun je voorafgaande aan iedere dag een lunchpakket/lunch bestellen bij de receptie. Lunch is niet inbegrepen omdat veel deelnemers zullen lunchen in een gelegenheid die zij bij de trail tegenkomen.

Het ontbijt bestaat uit vers gebakken broodjes, (lactose vrije) kaas, vleeswaren, muesli, koffie/thee, melk etc.

Na iedere dag bestaat het diner uit soep, een warme maaltijd en fruit.

Extra dranken (koffie, thee, frisdrank, alcohol) worden op je persoonlijke consumptiekaart genoteerd door het personeel. Bij verlies wordt €150 in rekening gebracht. Er is een mogelijkheid om te pinnen. Voor je vertrek op zondag mag je afrekenen.

Biersoorten:
Hasseröder van het vat
Hasseröder 0,5 ltr fles
Franziskaner Witbier 0,5 ltr fles
Franziskaner Witbier Alkohol Vrij 0,5 ltr fles
Becks Alkohol Vrij 0,33 ltr fles
Hasseröder Donker Bier 0,5 ltr fles

Overigen
Diverse Radler smaken
Smutziger = cola + bier
Alster = Sprite + Bier
Weba = Weizenbier (Franziskaner) + een scheut Bananenvruchtsap

Route & track info

TrailsGebied
VrijdagOost Harz
ZaterdagMidden Harz
ZondagWest Harz

De routes worden niet uitgepijld maar aangeboden middels een gps track. Je dient dus zelf een gps device (horloge, of handheld etc) mee te nemen waarop je door ons aangeleverde tracks installeert.

Je kunt zelf een duo of groepje vormen of aansluiten bij één van de trailguide op die dag.

Op onze PROGRAMMA pagina vind je alle informatie.

Alternatieve activiteiten

Pension Sorgenfrei beschikt over eigen sit-on-top kajak’s. en Giant E-Mountainbikes voor groepen onder begeleiding van een gecertificeerde Guide van Sorgenfrei.

Veiligheid

Self supporting
Tijdens het trailen ben je selfsupporting. Wij bieden je advies trails aan. Het is mogelijk dat een trail is gewijzigd en dat dit niet op tijd bekend is bij ons. Blijf op de paden. Er zijn geen verzorgingsposten omdat iedere deelnemer dagelijks een eigen route kiest en dagprogramma samenstelt. In veel gevallen begin, eindig en of passeer je een locatie waar horeca is. Dit verschilt per route.

Informeren plan
Voor je vertrek dien je ons te informeren over je plannen van die dag. Je kunt dit vermelden in het traillogboek achter je eigen naam.

Paklijst (diversen/niet volledig- advies/zie ook verplicht materiaal)

 • Trailschoenen + reserveschoenen;
 • Paar oude kranten om je schoenen te helpen drogen;
 • Reservesokken;
 • Loopstokken (niet voor iedereen nodig/noodzakelijk/prettig);
 • Hoofdlampje voor op de kamer (het aantal bedlampjes verschilt per kamer);
 • Slippers (prettig voor in de doucheruimte, als deze enigszins vochtig is geworden);
 • Per kamer evt een extra stekkerdoos (ivm opladen meerdere telefoons, horloges , gps’en etc);
 • Niet teveel meenemen (ivm grootte kamers). Meestal pak je teveel in.

Verplicht materiaal
Voor alle deelnemers is het meenemen van onderstaande materialen verplicht:

 • ID/rijbewijs (als jij rijdt);
 • Zorgverzekeringspas;
 • Opgeladen telefoon die beschermd tegen regen opgeborgen kan worden met nummer van de organisatie;
 • Warmtedeken/reddingsdeken;
 • Geld (minimaal €50 voor OV/taxi en eten) Muntgeld voor parkeerautomaat. Je kunt meestal niet in restaurants pinnen;
 • Regenjasje;
 • Thermohemd/shirt;
 • Handschoenen en muts of buff;
 • Water: minimaal 750 ml;
 • Voeding: minimaal 2 repen;
 • GPS of GPS horloge of samen lopen met iemand die hierover beschikt;
 • Hoofdlampje + reservebatterijen (voor als je ongepland te lang in het bos bent).

Optioneel (afhankelijk van weer en route):

 • Reisverzekeringspas (indien beschikbaar);
 • Arm sleeves;
 • Kompresskousen;
 • Loopstokken;
 • Kompas;
 • Mini powerbank, voor als je telefoon of gps snel leeg raakt;
 • Route info (speciale webpagina);
 • Mini EHBO setje;
 • Adres/locatie genoteerd van je startlocatie en overnachtingslocatie.

Verkeersdeelnemer
Het weekend is geen evenement of wedstrijd. Je bent verkeersdeelnemer waarvoor de desbetreffende verkeersregels op van toepassing zijn. Oversteeklocaties worden dus niet beveiligd.

EHBO
Op de route zijn geen EHBO’ers. Bij ernstige noodgevallen contact via het alarmnummer 112 hulp vragen en ons direct informeren. Bij minder ernstige ongevallen de organisatie (Winfried 06 4211 4999 Wilma 06 5244 3876 Albert Pieter 06 1826 0605) bellen. Gezien het terrein is het bereik van je eigen en onze telefoon niet overal gegarandeerd.