Welkom bij jouw volgende RUNFORESTRUN evenement

Op deze pagina voor deelnemers aan dit evenement vind je alle benodigde informatie. Mocht je vraag hier niet beantwoord worden kijk dan op onze FAQ pagina of laat het ons weten.

HARZ3D

Vanuit onze liefde voor de trailrunsport en het prachtige Harz gebied hebben we een sportief weekend voor gelijkgestemde trailrunliefhebbers van alle niveaus opgezet. We richten ons net als bij de RFR events op een gezellige en toegankelijke sfeer waarin iedereen zich snel thuis zal voelen.

Opzet
Wij zorgen voor een eenvoudige en gemoedelijke overnachtingslocatie op een centrale locatie. Dit is het vertrekpunt voor een scala aan trails waaruit je kunt kiezen. Je stelt iedere dag je eigen trail samen, wij bieden gpx bestanden met route informatie.

Voor belangstellenden is er dagelijks een trailclinic op een andere locatie. Aansluitend ga je (met of zonder begeleiding op stap). Op deze manier kunnen we je de mooiste plekjes van de Harz bieden op een niveau dat bij jou past.

Je mag solo lopen maar ook met andere deelnemers op pad gaan. Vooraf geef je aan ons door welke route je gaat lopen. Na iedere dag keer je terug om vervolgens voor of na het eten te genieten van een massage (optioneel). Iedere ochtend wordt een trailclinic aangeboden door Albert Pieter Venema, ervaren trailrunner en trainer.

Verwachtingen verblijf
De kwaliteit van het onderkomen past bij de prijs van het drie-daagse arrangement: het pension is een pension met historie dat 20 jaar heeft stilgestaan. In de afgelopen jaren zijn Nederlandse eigenaren aan de slag gegaan om het pension weer in zijn eerdere staat te herstellen. Het is alsof je de tijd heeft stilgestaan en je weer in de DDR tijd van voor 1989 waant.

Je overnacht op kamers van 2 tot 4 personen (meer dan 2 personen met stapelbedden). De douches zijn klein maar heerlijk warm en altijd voorzien van warm water. De matrassen zijn van prima kwaliteit. Natte schoenen en kleding mag in de speciaal aangewezen droog-gang worden achtergelaten zodat je dit niet op je kamer hoeft te laten. Het pension is schoon en de beheerders spreken Nederlands, zijn gastvrij en zeer flexibel.

Periode
April is de ideale maand om in dit gebied te zijn. De looptemperaturen zijn perfect en de natuur ontwaakt uit de winterslaap. Er is kans op een warme dag maar je kunt ook nog sneeuw tegenkomen. Voor de trailrunner die in de zomer een ultratrail loopt is dit een perfecte trainingslocatie om te meten hoe je ervoor staat en je voor te bereiden op je volgende ultratrail evenement.

Vrijheid
Het is een sportief weekend maar je bent tot niets verplicht. Je kunt er ook voor kiezen een dag niets of iets anders te doen zoals kanoën, mountainbiken, over Europa’s langste voetganger hangbrug te lopen, een megazipline beleven  of een dagje naar een thermébad te gaan etc. Vraag het pension ook naar mogelijkheden.

Algemeen
Inschrijven t/m1 maand voorafgaande (hierna geen garantie van een kamer)
Maximum aantal deelnemers50
Minimum aantal deelnemers30
Deelname kostenBeschikbaarTarief
Overnachting op 6 persoonskamer (3x stapelbed)12 pers€240
Overnachting op 4 persoonskamer (2x stapelbed)8 pers€255
Overnachting op 3 persoonskamer (1x stapelbed/1x 2 pers. bed)15 pers€270
Overnachting op 2 persoonskamer (1x 2-persoonsbed)10 pers2x €280
Overnachting op 2 persoonskamer (2x 1-persoonsbed)6 pers2x €280
Afmelden
Afmelden voor 07.01100% restitutie - €25 administratiekosten
Afmelden voor 11.0250% restitutie
Afmelden voor 08.0325% restitutie
Afmelden v.a. 08.030% restitutie

Verzekering

Deelnemers moeten zelf zorgen voor een:

 • annuleringsverzekering (eigen keuze);
 • reisverzekering;
 • ziektekostenverzkering.

Annulering door organisatie:

 • Als het minimum aantal deelnemers voor het evenement voor 1 maart niet bereikt is zal het evenement geannuleerd worden en wordt het inschrijfgeld volledig teruggestort.
Donderdag
15.00 uurInchecken pension
17.00 - 21.00 uurKeuken geopend
20.00 - 22.00 uurOpgeven (evt samenstellen groepen) trailkeuze volgende dag
21.00 uurWelkom
Vrijdag
08.00 - 9.30 uurOntbijt
08.30 - 09.30 uurOrganisatie beschikbaar voor advies trails
08.30 - 09.30 uurOpgeven (evt samenstellen groepen) trailkeuze
10.00 - 11.30 uurTrail clinic #1 op locatie #1
17.00 - 18.30 uurMassage blok 1 (reserveringen vooraf of ter plekke als ruimte)
18.00 - 20.00 uurWarme maaltijd
19.00 - 22.00 uurMassage blok 2 (reserveringen vooraf of ter plekke als ruimte)
20.00 - 22.00 uurOpgeven (evt samenstellen groepen) trailkeuze volgende dag
21.00 uurTerugblik en vooruitblik
Zaterdag
08.00 - 9.30 uurOntbijt
08.30 - 09.30 uurOrganisatie beschikbaar voor advies trails
08.30 - 09.30 uurOpgeven (evt samenstellen groepen) trailkeuze
10.00 - 11.30 uurTrail clinic #2 op locatie #2
17.00 - 18.30 uurMassage blok 1 (reserveringen vooraf of ter plekke als ruimte)
18.00 - 20.00 uurWarme maaltijd
19.00 - 22.00 uurMassage blok 2 (reserveringen vooraf of ter plekke als ruimte)
20.00 - 22.00 uurOpgeven (evt samenstellen groepen) trailkeuze volgende dag
21.00 uurTerugblik en vooruitblik
Zondag
08.00 - 9.30 uurOntbijt
08.30 - 09.30 uurOrganisatie beschikbaar voor advies trails
08.30 - 09.30 uurOpgeven (evt samenstellen groepen) trailkeuze
10.00 - 11.30 uurTrail clinic #3 op locatie #3
15.00 - 17.00 uurMassage blok 1 (reserveringen vooraf of ter plekke als ruimte)
16.00 - 17.30 uurWarme maaltijd
17.30 uurAfsluiting HARZ3D

TRAIL TRAINING

Albert Pieter Venema is een ervaren trailrunner en trainer.  Je kunt ter voorbereiding op dit weekend of ieder ander willekeurig doel gecoacht worden door Albert Pieter. In dit online-coaching traject wordt maatwerk geleverd zodat jij efficiënt toe kunt trainen naar je doelstelling. Naast een online trainingsprogramma krijgt je persoonlijke begeleiding en feedback op je training van Albert Pieter.

Bij je aanmelding voor de RUNFORESTRUN Harz kun je optioneel een trainingspakket van vijf trainingen bestellen (totaal €22,50). informatie over de trainingen en de datums vind je op de Dudeljo website.

CLINICS

Dagelijks wordt tijdens de HARZ3D een clinic van 60-90 minuten op een wisselende locatie aangeboden. Albert Pieter Venema verzorgt deze clinics. Aansluitend aan de clinics kan Albert Pieter met een groepje op stap om vanaf daar het gebied te verkennen.

DagOnderwerp
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Trailbase

De locatie ligt op nog geen 3,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens (Oldenzaal).

Het pension is een eenvoudige en enigszins gedateerde locatie, passend bij de prijs van het arrangement.

Adres:
Erlebnis-Ferienheim-Sorgenfrei
Zur Bodenmühle 13
38875  Sorge (niet verwarren met Zorge, dit ligt 16 km zuidelijker)
Duitsland
0049 39457 987570

Dit trailarrangement is inclusief maaltijden (aankomstmaaltijd en lunch is optioneel), overnachting, trailclinics en voorgestelde trailroutes met gpx tracks.

Erlebnis Ferienheim Sorgenfrei in Sorge verzorgt gedurende het HARZ3D weekend het ontbijt en de warme maaltijden in onze gezamenlijke ruimte.

De inrichting is eenvoudig. Het meubulair stamt nog uit de DDR tijd wat het pension een bijzondere uitstraling geeft.

De kamers beschikken over tweepersoons- en stapelbedden. Je kunt (zolang beschikbaar) kiezen voor een 2-persoonskamer met een tweepersoonsbed. De overige kamers zijn voorzien van stapelbedden of een combinatie van stapelbedden en een tweepersoonsbed. De matrassen zijn in goede staat.  Tot op zeker hoogte kun je aangeven met wie je op de kamer wilt. Wij zullen hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Je aanmelding is inclusief een all-in arrangement van drie dagen. Inbegrepen bij de overnachting is het ontbijt en diner. Optioneel kun je op de dag van aankomst een maaltijd bestellen. Tevens kun je voorafgaande aan iedere dag een lunchpakket/lunch bestellen bij de receptie. Lunch is niet inbegrepen omdat veel deelnemers zullen lunchen in een gelegenheid die zij bij de trail tegenkomen.

Extra dranken (koffie, thee, frisdrank, alcohol) worden op kamernummer en naam bijgeschreven. Er is een mogelijkheid om te pinnen. Voor je vertrek op zondag mag je afrekenen.

Het ontbijt bestaat uit vers gebakken broodjes, (lactose vrije) kaas, vleeswaren, muesli, koffie/thee, melk etc.

Na iedere dag bestaat het diner uit soep, een warme maaltijd en fruit.

Route en GPX tracks

TrailsGebiedStartAfstand 1Afstand 2Afstand 3
VrijdagOost HarzTreseburg/Thale
ZaterdagMidden HarzElend/Schierke
ZondagWest HarzTorfhaus/Oderteich/Sankt Andreasberg

We zullen in 3 regio’s in de Harz 3 tracks van diverse afstanden aanbieden variëren van 15 tot 45 km. De routes worden niet uitgepijld maar aangeboden middels een gps track. Je dient dus zelf een gps device (horloge, of handheld etc) mee te nemen waarop je door ons aangeleverde tracks installeert. Of je loopt met iemand mee die hierover beschikt.

De tracks worden vooraf gedeeld met de deelnemers en zijn ter plekke ook te kopieren vanaf onze laptop’s (windows) naar de diverse devices (mits dit werkt via een verkenner optie).

Ook zal er online informatie worden verstrekt over onze tracks, waar je kunt inkorten, parkeren, eten/drinken etc.

Verzorging

Aart Verhaagen verzorgt iedere dag voor geïnteresseerden een massage. Dit kun je bij je aanmelding bestellen of ter plekke (als voldoende ruimte) je hiervoor inschrijven.

Veiligheid

Self supporting
Tijdens het trailen ben je selfsupporting. Wij bieden je advies trails aan. Het is mogelijk dat een trail is gewijzigd en dat dit niet op tijd bekend is bij ons. Blijf op de paden. Er zijn geen verzorgingsposten omdat iedere deelnemer dagelijks een eigen route kiest en dagprogramma samenstelt. In veel gevallen begin, eindig en of passeer je een locatie waar horeca is. Dit verschilt per route. We proberen per dag ergens een verzorgingspost in te richten.

Informeren plan
Voor je vertrek dien je ons te informeren over je plannen van die dag. Je kunt dit vermelden in het traillogboek achter je eigen naam.

Paklijst (diversen/nie volledig- advies/zie ook verplicht materiaal)

 • Trailschoenen + reserveschoenen;
 • Paar oude kranten om je schoenen te helpen drogen;
 • Reservesokken
 • Loopstokken (niet voor iedereen nodig/noodzakelijk/prettig);
 • Hoofdlampje voor op de kamer (het aantal beddelampjes verschilt per kamer);
 • Slippers (prettig voor in de doucheruimte, als deze enigszins vochtig is geworden);
 • Per kamer een extra stekkerdoos (ivm opladen meerdere telefoons, horloges , gps’en etc);
 • Niet teveel meenemen (ivm grootte kamers). Meestal pak je teveel in.

Verplicht materiaal
Voor alle deelnemers is het meenemen van onderstaande materialen verplicht:

 • ID/rijbewijs (als jij rijdt);
 • Opgeladen telefoon die beschermd tegen regen opgeborgen kan worden met nummer van de organisatie;
 • Warmtedeken/reddingsdeken;
 • Geld (minimaal €50 voor OV/taxi en eten);
 • Regenjasje;
 • Thermohemd/shirt;
 • Handschoenen en muts of buff;
 • Water: minimaal 750 ml;Voeding: minimaal 2 repen;
 • GPS of GPS horloge of samen lopen met iemand die hierover beschikt;
 • Hoofdlampje + reservebatterijen (voor als je ongepland te lang in het bos bent).

Optioneel (afhankelijk van weer en route):

 • Arm sleeves;
 • Kompresskousen;
 • Loopstokken;
 • Kompas;
 • Mini powerbank, voor als je telefoon of gps snel leeg raakt;
 • Route info (indien beschikbaar gesteld door de organisatie);
 • Mini EHBO setje;
 • Adres/locatie genoteerd van je startlocatie.

Verkeersdeelnemer
Het weekend is geen evenement of wedstrijd. Je bent verkersdeeelnemer waarvoor de desbetreffende verkeersregels op van toepassing zijn. Oversteeklocaties worden dus niet beveiligd.

EHBO
Er is een EHBO’er aanwezig op de racebase op de tijden dat er niet gelopen wordt. Op de route zijn geen EHBO’ers. Bij ernstige noodgevallen contact via het alarmnummer 112 hulp vragen en ons direct informeren. Bij minder ernstige ongevallen de organisatie (06 4211 4999) bellen. Gezien het terrein is het bereik van je eigen en onze telefoon niet overal gegarandeerd.