VIND HIER ANTWOORDEN OP JE VRAGEN
Hoe schrijf ik mij in? Krijg ik een startnummer van te voren (thuisgestuurd)? Hoe meld ik mij aan op de dag van het evenement? etc
De hele procedure van inschrijven tot aanmelden op de dag tot de uitslagen vind je op onze speciale RFR van A tot Z pagina.
Wat kan ik doen als ik mijn deelname moet afzeggen?
Indien je verhinderd bent kunt je je ticket te koop aanbieden via onze Marktplaats. Om in te loggen heb jij je factuurnummer (staat op je ticket) en email-adres (waar de ticket naartoe is gestuurd) nodig.
Houd er rekening mee dat in de week voor het evenement (m.n. de laatste dagen) de vraag naar tickets en dus de verkoopkans het hoogst is.
Tot en met de woensdag voor het evenement kun je via onze speciale self-service pagina tickets omzetten naar de nieuwe deelnemer. Vul het factuurnummer en het emailadres (waarmee is ingeschreven) van de verkoper in. Deze staan in de ticket die je per mail hebt ontvangen.
Als je na woensdag een ticket overdraagt of overneemt dan moet je er rekening mee houden dat wij de deelnemersgegevens niet meer aanpassen (ivm drukte werkzaamheden in de dagen voor het evenement).
Ik ben verhinderd, kan mijn ticket omgezet worden naar een ander evenement?
Dit is niet mogelijk. Dat zou namelijk betekenen dat we dat om uiteenlopende redenen (ziekte, verjaardagen, werken, geen zin etc.) altijd moeten doen. Dit levert veel administratie en onzekerheid over deelnemersaantallen op. Mede om deze reden hebben wij een Marktplaats, om voor dit soort situaties een oplossing te bieden.
Ik ben mijn ticket kwijt of heb deze niet ontvangen. Wat moet ik doen?
Mogelijk is het ticket terechtgekomen in je spam-box. Als dit niet het geval is kun je zelf je ticket opvragen via onze opvragen ticket pagina.
Ik wil gegevens op mijn ticket wijzigen. Kan dat?
Via Ticket wijzigen kun je bepaalde gegevens van je ticket zoals naam, telefoonnummer, ICE, loopsnelheid en e-mailadres zelf wijzigen.
Als mijn afstand vol is kan ik dan op een reservelijst geplaatst worden?
Wij hanteren geen reservelijst. Je kunt een ticket zoeken op onze Marktplaats pagina. Hier verwijzen wij ook verhinderde deelnemers naartoe.
Is er bij iedere startlocatie de mogelijkheid te douchen?
Dit is per evenement verschillend. Op de deelnemerspagina kun je per evenement lezen hoe dit georganiseerd is. Een voorwaarde voor onze evenementen is om zo dicht mogelijk bij de natuur te kunnen starten waardoor er slechts een select aantal mogelijkheden zijn. De sanitairgebouwen van campings zijn veelal in het winterseizoen afgesloten. Mede door corona zijn niet overal alle douches beschikbaar.
Er zijn soms veel meer leuke mogelijkheden qua single tracks en locaties in een gebied. Waarom gebruiken jullie die niet?
Een vergunning krijgen is iets geheel anders dan een mooie route bedenken.
Vaak speelt ook het broedseizoen (medio maart tot medio juni of soms zelfs eind augustus) een grote rol voor de periode waarin een evenement georganiseerd wordt.
Beheerders en/of eigenaren beslissen uiteindelijk of wij er mogen lopen. Waar jij zelf loopt betekent niet dat dit dus voor een evenement wordt toegestaan.
Soms zijn er ook andere beperkingen zoals het niet mogen niet lopen op atb routes, ruiterroutes etc. Per gebied is dit weer verschillend.
Mag ik een hond meenemen? Organiseren jullie ook canitrails?
We hebben al enige tijd geleden besloten geen honden toe te laten tot onze evenementen en ons ook niet op het gebied van het organiseren van canitrails te begeven. Hiervoor moet je bij andere organisaties zijn.
Uit ons onderzoek blijkt dat niet alle deelnemers honden op het parcours op prijs stellen. En ook staan niet alle ontvangende partijen en/of terreinbeheerders open voor het meenemen van honden bij de georganiseerde evenementen.
Daarbij komt dat we onze evenementen “klein” (kleiner dan de echte grote) willen houden en daarom ons alleen richten op de trailrunner.
De afstand klopt naderhand niet altijd. Mijn GPS horloge geeft een kortere of langere afstand aan.
Onze route wordt uitgemeten in GARMIN Mapsource met officiële software en kaarten. Dit zijn dezelfde kaarten die in de gps gebruikt worden als wij de routes uitzetten. Daarin kunnen wij natuurlijk ook een fout maken of een wat grove route hanteren.
Het kan ook zijn dat jouw gps niet ieder bochtje meeneemt of niet alles registreert als er sprake is van een slecht GPS signaal door bewolking en/of begroeiing.
Waarom is er na afloop van het evenement geen medaille of andere soort herinnering?
Onze evenementen zijn klein en daardoor exclusief. Om de kosten zo laag mogelijk te houden werken wij niet met herinneringen.
Het aantal deelnemers die dit belangrijk vinden is heel klein. De meeste mensen leggen een medaille of herinnering (wat meestal goedkope spullen zijn) weg en is het in feite geldverspilling. Wij investeren liever in andere middelen die het evenement beter maken. De herinnering moet in je hoofd zitten, niet in wat je in je handen mee naar huis neemt.
Waarom is er geen prijsuitreiking?
De RUNFORESTRUN evenementen zijn gericht op het beleven van de natuur. Snelheid is voor het merendeel minder van belang.
Zijn de inschrijfkosten marktconform?
Je kunt inschrijfkosten voor evenementen niet met elkaar vergelijken omdat er veel verschillende aspecten zijn die de prijs voor deelname bepalen.
De RUNFORESTRUN evenementen zijn gelijk aan de inschrijfkosten van andere trailrun evenementen. Daarbij doneren wij (bijna) altijd een bedrag van €2,50 aan een SPORT4NATURE project. Deze donatie is al bij het inschrijfgeld inbegrepen.
Een trailrun van RUNFORESTRUN is exclusief. Er doen in vergelijking tot de grotere loopevenementen slechts een klein aantal deelnemers mee. Desondanks zijn grotere loopevenementen vaak duurder dan een (RUNFORESTRUN) trailrun.
Uiteindelijk bepaal jij of de kosten van deelname de moeite waard zijn geweest.
Kan ik mijn ticket omzetten naar een andere afstand?
We hebben veel werk aan deelnemers die wisselen (korter) van afstand. Als een korte afstand vol is melden sommige deelnemers zich aan voor een langere afstand en lopen op de dag zelf een kortere afstand. Dit gaat ten koste van onze doelstelling meer middellange en lange afstand lopers te krijgen bij de RFR trails.
Mocht je om welke reden ook besluiten een kortere afstand te lopen dan is dat prima. Ons systeem ziet – in de meeste gevallen – op basis van je gelopen snelheid of je geswitcht bent. Je wordt dan automatisch geregistreerd als DNF (Did Not Finish).
Als je uitstapt of de route op een andere manier hebt ingekort moet je dit desondanks wel melden.
Ik ben verhinderd. Kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen?
Zoals in de inschrijfvoorwaarden vermeld staat en waarmee je met je inschrijving akkoord bent gegaan kun jij je inschrijfgeld niet terugkrijgen of inzetten voor een andere evenement van ons. Dit is over het algemeen een regel bij de trailevenementen, wij zijn hierin niet uniek. In de weg naar de voorbereiding van het evenement worden uitgaven gedaan op basis van deelname prognoses. We hebben echter geïnvesteerd in onze eigen Marktplaats waarmee je je ticket kunt aanbieden, en vervolgens via de self-service kunt overzetten naar een nieuwe deelnemer.
Wat is de achterliggende gedachte van jullie inschrijfvoorwaarden?
De inschrijfvoorwaarden worden expliciet in rode letters genoemd bij je aanmelding. Dit zijn geen kleine verborgen letters. Indien je niet achter deze basisvoorwaarden staat kun je je beter aanmelden bij een evenement dat beter bij je past qua voorwaarden. No hard feelings, we hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn.
De achterliggende gedachte van onze inschrijfvoorwaarden is de bescherming van de mooie evenementen die wij voor jou willen organiseren. Een enigszins eenzijdige gedachte is dat de kosten voor een evenement alleen op de dag zelf worden gemaakt. Er wordt het jaar rond fulltime gewerkt om deze evenementen te organiseren. Daar hoort eveneens de bedrijfsvoering, overleg en afstemming, verkenning van locaties etc bij. Deze uren zijn de grootste kosten die gemaakt worden. Daarnaast worden vooraf bestellingen en investeringen gedaan. De dag van het evenement zelf is theoretisch en financieel gezien slechtst een afronding van alle voorbereidingen en investeringen.
Hoe verschillen jullie van andere evenement organisaties?
Alle sportevenement organisaties, zeker op trailrun gebied, organiseren evenementen vanuit de passie voor de sport. De meeste evenementenorganisaties zijn non-profit organisaties: stichtingen en verenigingen. De organisatie bestaat uit vrijwilligers die mooie events neerzetten en die financieel gezien op persoonlijk vlak doorgaans geen enkele gevolgen ondervinden van het cancelen van een evenement. Soms wordt er verwezen naar organisaties die alle inschrijfgeld terugstorten alleen zijn dus niet alle organisaties gelijk. Het is overigens ook niet zo dat alle evenement organisaties alle geld of een groot gedeelte van het geld teruggeven.
Hoe kan ik bij een geannuleerd evenement gebruik maken van de kortingscode regeling?
Bij het aanmelden in het invulveld voor de kortingscode het factuurnummer van je ticket (opvragen ticket) zonder spatie combineren met de eerste twee letters (hoofdletters) van je achternaam waarmee je ingeschreven staat.
Voorbeeld: 123456AB
De korting is te besteden aan een evenement naar keuze van adam&events. De hoogte van de korting is 50% van het bedrag dat jij voor het geannuleerde evenement hebt betaald, dus niet 50% van het evenement waarvoor jij je wilt aanmelden met korting.
De kortingscode is twee jaar geldig of vanaf een jaar na het weer mogen organiseren van evenementen dus in geval van de geannuleerde evenementen door het coronabeleid een jaar vanaf 5 februari 2022 = tot 5 februari 2023. Dit betekent dat de kortingscodes niet meer bruikbaar zijn.
Hoe zit dat met een "eigen beker" meenemen?
Bij de RUNFORESTRUN trailrun evenementen hanteren wij sinds medio 2020 een eigenbeker beleid teneinde een steentje bij te dragen aan een beter milieu en de afname van verspilling. Ieder evenement gooiden wij zakken vol papieren (in de praktijk soms met een dun laagje plastic) bekers weg en dat gaf een zeer onbevredigend gevoel.
Wij bieden siliconen bekers te koop aan voor een vriendelijke prijs. Deze beker kun je bij al je trails gebruiken en zo achter je broek of in je trailvest wegstoppen. Je zult merken dat alle trailruns in de toekomst over zullen gaan op een eigen beker beleid. Je mag natuurlijk ook je eigen beker zelf regelen.
De beker is dus bedoeld voor op de verzorgingsposten. Alleen bij de RUNFORESTRUN Cross Triathlon hanteren wij geen eigen beker beleid.
Waarom zijn de RFR events altijd op zaterdag?
De reden is omdat de bossen op zondag drukker zijn. Drukker betekent minder parkeerplaats gelegenheid, meer piekdrukte in de natuur en meer kans op sabotage. Daarbij komt nog eens dat juist om reden van die bezoekpieken natuurbeheerders ook steeds meer zullen sturen op events op zaterdag ipv op zondag.